În vizită la Societe Generale European Business Services – centrul de servicii al grupului Societe Generale

SG EBS și-a început activitatea în 2011 şi este un centru de servicii pentru grupul Societé Generale. Suntem o companie tânără, în plină dezvoltare, care oferă servicii pentru toate liniile de business majore ale Grupului Societé Generale, aflate în peste 20 de țări  în mare parte din Europa. Avem 4 linii de business: Financiar, HR, IT și COP (Corporate & Operations), această din urmă fiind cel mai recent centru de servicii creat în 2016, în SG EBS.

Deținând resursele, inițiativa, tehnologia, echipa și spiritul inovator avem ca scop să devenim un Centru de Excelență pentru operațiunile SG din Europa. Momentan suntem o echipă formată din 800 de angajați, dar care așteaptă oameni ce rezonează cu valorile noastre.

DE CE ŞI-AR DORI CINEVA SĂ LUCREZE PENTRU SOCIETE GENERALE EUROPEAN BUSINESS SERVICES?

Activitatea noastră se desfășoară într-un mediu aflat în puternică expansiune și în permanent contact cu entități internaționale. Tocmai de aceea investim în oameni, iar valori precum creativitatea, inovația și spiritul de echipa sunt susținute și dezvoltate permanent. Credem că țelurile înalte sunt atinse prin menținerea potențialului maxim al angajaților noștri, de aceea considerăm foarte importantă evoluția continuă a oamenilor din echipă noastră.

CARE CREZI CĂ VA FI ELEMENTUL CARE-L VA IMPRESIONA DIN PRIMA CLIPĂ PE UN NOU ANGAJAT, ODATĂ CE TRECE PRAGUL COMPANIEI VOASTRE?

Elementele care te impresionează din prima clipă sunt mediul prietenos și oportunitățile de dezvoltare și avansare. Fiind într-o companie tânără, aflată în plină dezvoltare, oportunitățile de dezvoltare profesională sunt nenumărate comparativ cu alte companii mature. Totodată, echipa este formată din oameni tineri și deschiși la noi provocări, iar acest lucru creează un mediu de lucru stimulant. Pentru procesul de dezvoltare profesională avem lideri de echipă capabili și bine pregătiți pentru a vă insufla și a vă extinde atât cunoştinţele cât și competențele.

CUM ÎNCURAJAŢI CREATIVITATEA, DEZVOLTAREA PERSONALĂ ŞI PROFESIONALĂ A ECHIPEI?

Dezvoltarea continuă a echipei SG EBS este unul din obiectivele mereu prezente pe lista noastră. Organizăm training-uri periodice pentru a-i menține pe colegii noștri la curent cu evoluția domeniului lor de activitate și, implicit, pentru a ne alinia la standardele  de profesionalism ale Grupului. Totodată ei pot să se implice și în proiecte transversale, având parte de mobilitate inter-departamentală, călătorii de business, detașări regionale pe perioade medii, astfel obținând creștere și dezvoltare profesională prin acces la mai multe stiluri și abordări în echipe dinamice.

În ceea ce privește creativitatea, la SG EBS vei găsi mereu un mediu care să te stimuleze: provocările din activitatea zilnică nu lipsesc, așadar avem nevoie de soluții smart ca să le facem față. Ne place să ne surprindem colegii cu tot felul de evenimente interne care să îi desprindă de la birou și să se cunoască dincolo de funcțiile pe care le ocupă, într-un mod relaxat și informal. De exemplu, de 1 iunie am organizat un campionat de jocuri ale copilăriei care a fost primit cu mare interes de echipă. De asemenea, am demarat proiectul « CSR Ambassadors », care va jucă un rol important în implicarea colegilor în activități de CSR reale, în care gândirea « out of the box » va fi pilonul principal.

CARE CREZI CĂ E CEL MAI MARE ATUU PE CARE SOCIETE GENERALE EUROPEAN BUSINESS SERVICES ÎL ARE, ÎN COMPARAŢIE CU ALŢI ANGAJATORI ÎN GENERAL ŞI/SAU VS CONCURENŢA DIRECTĂ?

Cred că atuul nostru este, de fapt, întreagă echipă.

SSC FIN

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, Financial

„SSC Finance este o oportunitate atât pentru proaspeții absolvenți cât și pentru profesioniști. Oferim posibilitatea de a dezvolta skill-uri multiple: expertiză funcțională (ex. actualizări în evoluția normelor IFRS și în reglementările date de Băncile Centrale) dar și abilități de leadership, rigoare, spirit inovativ.”  Gabriela Păun, director în cadrul SSC Finance.

Activitatea SSC Fin nu poate fi cuprinsă în doar câteva cuvinte. Procedurile diferă în funcție de entitățile gestionate, așadar activitatea devine specifică pentru fiecare în contextul în care toate departamentele cunosc un contact permanent cu mediul internațional: avem departamente ce impun un grad sporit de confidențialitate și departamente în care volumul de date este imens.

Pentru a avea o imagine de ansamblu, 3 colegi din echipe diferite din cadrul SSC Finance vă vor prezenta experiențele personale ce cuprind totalitatea activităților noastre.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, Financial,

Numele meu este Vlad, am 27 ani și sunt Senior Group Reporting în echipă Hambros UK Priv. Colegii mă descriu ca pe un team-player, un curios desăvârșit și un om de încredere. M-am alăturat echipei în 2014 și aș fi ipocrit să neg faptul că numele Societé Generale nu a fost un factor important în decizia de a deveni angajat SG EBS. Sincer să fiu în acel moment căutăm să experimentez ceva diferit față de ce lucrasem până atunci. Aici mă simț motivat zilnic de colegii mei, deoarece formăm un colectiv unit, iar din acest motiv realizările nu întârzie să apară. Cel mai important pentru mine este faptul că am reușit să colaborăm ca o echipă de la început, fiecare știind ce are de făcut. Personal cred că cel mai important factor care m-a făcut să rămân aici a fost faptul că am avut libertate și susținere din partea managementului, iar părerea mea a contat mereu. Avantajele notabile pe care le văd ca membru SG EBS sunt multe: diversitatea de proiecte în care te poți implica, condițiile de creditare avantajoase, oportunitatea de a urma cursurile ACCA. Sunt implicat și în proiecte corporate precum „LeadershipModel”. De altfel, toate experiențele noi pe care le-am încercat aici m-au dezvoltat în ceea ce sunt acum. Chiar în această perioadă sunt implicat în proces de „work-shadowing” cu o echipă din Bangalore. Insight: următorul ai putea fi tu!

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, Financial

Bună, eu sunt Adina. Am 37 de ani și sunt Financial Analyst în cadrul echipei SG Effekten din anul 2014. Pot spune că am ajuns să desfășor o activitate importantă în procesele entității, mai ales că în ultimul an și jumătate acest client a crescut exponențial (de 4 ori). Consider că la un volum enorm de date ai nevoie de o gândire analitică, de time-management și multă perseverență. Cele două motive care m-au convins să mă alătur echipei SG EBS au fost, în principiu, faptul că puteam să exersez limbă germană (în care am investit foarte mult) și faptul că pentru acest post erau cerute cunoștințe financiar contabile temeinice. Îmi găsesc motivația în atmosfera de lucru plăcută și provocările zilnice aduse de job. Cea mai mare satisfacție pe care o am este că pot contribui activ la îmbunătățirea proceselor. Părerea mea a fost și este susținută de management în soluționarea anumitor probleme identificate. Ținând cont de feedback-ul meu, s-au inițiat proiecte la nivelul grupului pentru creșterea calității datelor. Ca angajată SG EBS sunt foarte mulțumită pentru că mă simt respectată și mi se cere feedback permanent. Managementul este deschis la idei noi și inițiative personale. Bonusurile, pachetul de servicii medicale și pensia facultativă sunt beneficii importante pentru mine.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, Financial,

Eu sunt Alexandra, am 29 de ani, iar în prezent am funcția de Supervisor SG Madrid, SG Amsterdam și SG Bruxelles. Am început ca Financial Analyst în 2012 și am continuat să cresc în cadrul companiei. Sunt o fire comunicativă, responsabilă și am o capacitate mare de adaptare. Acestea îmi sunt de mare ajutor în poziția pe care mă aflu. Motivația mea zilnică sunt echipele pe care le supervizez. Sunt foarte energice și funny. Mediul internațional cu care interacționez zilnic, accesul la un volum imens de informații și profesionalismul oamenilor reprezintă câteva dintre  satisfacțiile aduse de acest job, tocmai de aceea consider că am făcut alegerea potrivită când am decis să mă alătur echipei SG EBS. Expunerea la schimbările care apar în mediul economic/bancar, faptul că primesc feedback pentru modul în care iau deciziile și îmi conduc echipele m-au ajutat să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Avantajele majore ca angajat EBS sunt pentru mine accesul la cursurile ACCA, team-building-urile și schimbarea continuă.

SSC HR

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, HR

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, HR

Numele meu este Cornelia Stan și coordonez o echipă de profesioniști ce livrează servicii de Resurse Umane pentru  Societé Generale Franța, Elveția și Luxembourg.  

Avem în gestiune aproximativ 20.000 de salariați, iar asta implică o abordare smart a tuturor provocărilor apărute. Cel mai interesant lucru în  jobul nostru este faptul că avem ocazia de a interacționa cu  un număr atât de mare de oameni. Pe scurt, ne ocupăm de gestionarea administrativă a datelor acestora din momentul intrării în companie până la exit.

Suntem o echipă tânără și reușim să răspundem provocărilor printr-o abordare globală, bazată pe experiența noastră în legislația internațională. Ne propunem să optimizăm permanent rezultatele livrate și să le oferim partenerilor noștri soluții inovative în scopul de a menține satisfacția salariaților Societé Generale.

În activitatea mea doresc să promovez un mediu friendly de lucru, în care oamenii să aibă spirit decizional,  o comunicare foarte bună și deschisă și cât mai multă expunere într-un mediu internațional.

Doi dintre membrii acestei echipe vă vor povesti în continuare ce înseamnă experiența SG EBS.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, HR

Bună, numele meu este Georgiana Zamfir și vă voi povesti despre experiența mea din cadrul departamentului de calcul al beneficiilor salariaților.   

Dacă ar fi să numesc lucrurile care mă fac să rămân aici, aș menționa, de exemplu, spiritul de echipă. Fiecare dintre colegii mei vine dintr-un mediu profesional diferit, dar acest lucru nu ne-a împiedicat  să construim o echipă orientată spre aceeași misiune: profesionalism în tot ceea ce facem.  Dinamica activității constituie un alt punct forte, deoarece se armonizează cu vârsta tânără a echipei. Fiecare element nou apărut este un plus pentru experiența de lucru în acest domeniu. Totodată deschiderea spre nou: propunerile de optimizare în prelucrarea datelor sunt încurajate și susținute de superiorii ierarhici; o astfel de implicare și deschidere la un nivel atît de ridicat din partea managementului este benefică și mă bucur că avem parte de ea din plin în compania noastră.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, HR

Bună, sunt Béatrice și îmi plac la nebunie călătoriile. Pot spune că această pasiune s-a materializat în job-ul meu, deoarece  lucrez în cadrul departamentului de Mobilitate Internațională: mă « plimb » în fiecare  zi pe cele 5 continente asigurând gestionarea expatriaților și a misionarilor prezenți în peste 100 de entitati  din lumea întreagă.  

Îmi place că am avantajul de a lucra sistematic  in franceză și engleză (pe care le mențin astfel în top pentru excursii și vacante :-). Un alt aspect motivant este adaptarea operațiunilor la ultimele tehnologii. Întregul proces de a face resurse umane este gestionat doar în mediul virtual pe platforme specializate, fără hârtii, totul fiind digitalizat. Să fii aliniat la trendurile de dezvoltare tehnologică este un pas important în creșterea calității serviciilor livrate.

Și pentru că e important să spui ce gândești, apreciez că am putut susține și implementa idei noi. Mă bucur că am găsit aici un mediu flexibil și  deschis schimbărilor care m-a ajutat să mă dezvolt profesional.

SSC IT – PPM

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, IT

SSC IT desfășoară o activitate intensă în cadrul SG EBS și se află într-o continuă dezvoltare. Departamentul nostru de Project Portfolio Management (PPM) se ocupă cu gestionarea unui portofoliu de proiecte ITEC, raportarea rezultatelor și indicatorilor de performanță către managerii de departament. Pe baza acestor rezultate acționăm pentru a  îmbunătăți sau pentru a stabili împreună noi obiective.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, IT

Suntem tineri, dinamici, avem experiență în project management, lucrăm foarte bine în echipă, dar în același timp avem și task-uri individuale. Suntem deschiși și ne place să menținem un schimb permanent de informații între noi. Lucrăm cu departamente din Franța, în principal, și încercăm să profităm de diferențele culturale pentru  a învăța lucruri noi sau pentru a experimenta noi metode de lucru – Andreea Ichim, PPM.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, IT

Salut, sunt Laurențiu și am 10 ani de experiență în domenii ce cuprind Operațiuni, Quality, Transformation și IT. Îmi place să fiu la curent cu ultimele descoperiri și inovații din IT, să citesc / urmăresc evoluțiile finanțelor globale și să mă relaxez jucand  baschet sau înotând. Colegii mă plac pentru că îi țin constant antrenați atât la birou cât și în timpul ieșirilor informale.  

Conceptul de Shared Service Center din cadrul SG EBS mi-a atras atenția încă din momentul în care am aflat de existența lui, mai ales că lucrăm  într-un mediu asemănător. Faptul că o companie uriașă la nivel global își pune în noi  încrederea, resursele și knowledge-ul acumulat de a lungul a zeci de ani nu poate decât să ne bucure. Îmi plac aici colegii, mediul de lucru modern și inovator, posibilitățile de dezvoltare personală (suntem totuși o companie în creștere accelerată), trainigurile oferite si implementarea foarte bună a conceptului de work / life balance. Sunt bucuros de faptul că am reușit să creștem compania într-un mediu foarte competitiv și poate mai puțin cunoscut la noi-investment banking.

SG EBS, Societé Generale, Shared Services, IT

Bonjour! Mă numesc Raluca și m-am alăturat echipei de Project Portfolio Management acum 6 luni. Când e vorba de mine, nici nu știu cu ce să încep… Lucrul care mă motivează cel mai tare aici este existența provocărilor în fiecare business, astfel că mereu caut și găsesc soluția potrivită.

Ce iubesc la job ? Faptul că trebuie să prezint o informație structurată, coerentă și riguroasă într-o manieră simplă, totuși consistentă pentru a ajuta executivul să ia deciziile adecvate în ceea ce privește bunul mers al proiectelor și programelor. Un alt aspect care mă atrage este relația deschisă cu colegii si managementul. O oportunitate interesantă este posibilitatea de a învață și a-mi îmbunătăți comunicarea în franceză având în vedere că interacționez face to face cu vorbitori nativi. Aș spune că SG EBS este locul propice de dezvoltare atât profesională, cât și personală.

Articole similare

Înscrie-te în JTI Internship Program, primul pas spre succes!

Cum ți se pare ideea unui internship care să îți ofere șansa de a te alătura unei companii multinaționale și de a-ți construi o carieră? Ei bine, Japan Tobacco International...

Damian Samoila

3 minute

INFOGRAFIC: Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Ca recrutor, te întrebi cum poți atrage cei mai buni candidați și care sunt canalele potrivite pentru promovarea brandului de angajator. La SmartDreamers, am realizat un survey care să răspundă...

Echipa SmartDreamers

1,5 minute

Românii de la Harman au adus primul sistem de infotainment AR pe piața mondială de automotive: MBUX – Mercedes Benz

Anul 2018 a adus una dintre surprizele mari în domeniul automotive. Mai exact, în tot ceea ce înseamnă integrarea tehnologiei, a AR-ului și inovației într-un autoturism. Mercedes Benz a prezentat...

Damian Samoila

3 minute
MERGI PE SMARTDREAMERS.RO