Răspunde la chestionar și haide la Tîrgu Mureș, să ne cunoaștem!

Pentru următorul studiu pe care îl pregătim, am plecat de la o premisă interesantă: Când discuți cu o persoană extrem de mulțumită de jobul pe care îl are, de ceea ce face, referitor la ce anume o motivează, banii intră în discuție foarte rar. La fel de adevărat e că, în realitate, nu toți oamenii fac ceea ce le place.

Unii, din compromis, se angajează tocmai pentru un minim confort financiar, alții pentru unul psihic, alții pur și simplu din ambiție sau din cauza presiunii familiei. Și uite așa ne-am spus să lăsăm la o parte supozițiile și să dăm drumul la un sondaj, unul la care te invităm să pui umărul. N-are cum să îți ia mai mult de două minute, iar acele două minute pe care ni le donezi, pentru noi ar însemna enorm.

Și pentru că cineva a spus că trebuie să dai mai mult decât primești, ne-am gândit la următorul lucru: tu ne dai cele două minute din timpul tău, iar noi îți oferim o zi întreagă. În Tîrgu-Mureș! Rămâi puțin atent și află mai jos despre ce e vorba!

Așadar, despre ce e, mai exact, vorba?

E vorba despre un concurs la care ne-am gândit. Nu, nu oferim tablete, televizoare, nu știu câți lei și nici măcar ulei. În schimb, te invităm să petreci o zi dintr-un weekend la Tîrgu Mureș, în orașul florilor, de unde suntem noi, să povestești cu unul din departamentele noastre. Evident, atâta timp cât tu ești invitatul nostru, noi facem cinste cu tot ce înseamnă transport, cazare și alte cele.

Cum funcționează toată treaba?

Simplu. Tu ne spui, în poll, ce anume te motivează să te întâlnești cu echipa SmartDreamers, cu care dintre departamente îți dorești să discuți, iar noi vom selecta 3 câștigători, pentru fiecare din cele 3: Marketing & PR, Vânzări și IT. În fiecare caz, vom face transferul de know-how și îți dezvăluim ce a presupus, în cei aproape doi ani, munca la un startup în continuă maturizare, ajuns la a doua investiție.

Adică, pe scurt, la Vânzări vei afla cum a decurs procesul de negociere, ce strategie am avut pentru a atrage companiile pe platformă, dar vom atinge și partea antreprenorială, unde CEO-ul nostru îți va povesti și cum am reușit să obținem investiții. IT-ul îți va spune mai multe despre ce a însemnat munca în dezvoltarea platformei iar la Marketing & PR vom vorbi despre campanii reușite, ce strategii de comunicare am folosit și insight-uri valoroase despre tot ce înseamnă lumea recrutării online. De la candidați la companii, de la crearea CV-ului la abordarea interviului și muuulte altele.

Cine sunt indivizii cu care te vei întâlni și ce trebuie să știi despre ei?

Antreprenoriat și Vânzări

smartdreamers, echipa, team, antreprenoriat, vanzari

Adi e Godfather-ul SmartDreamers. Nu știe italiană, însă vorbește o romgleză perfectă. Și crede-ne că, dacă îl prinzi într-o zi bună, poate vorbi mai mult decât poți tu asculta. Dacă tu ești cel care vorbește, s-ar putea să ai impresia că ascultă. Exact, impresia… Partea bună e că are multe lucruri prețioase de spus (pe asta n-am băgat-o doar din frica de a nu ne transforma din angajați în candidați SmartDreamers). You know? Olpi, deși e aproape cel mai nou membru al echipei, a demonstrat deja că e genul de om care poate să vândă gheață eschimoșilor – gluma asta e atât de veche încât până și pe cei mai rezistenți eschimoși îi lasă rece.

IT

smartdreamers, echipa, team, IT

Miță cu tz ne vorbește despre mașini mai mult decât vorbește Adi despre orice altceva. Pe această cale le mulțumim pentru noile subiecte celor de la Volkswagen, dar ceva ne spune că se descurca și fără. Vali e solid, are mereu căștile în urechi și se uită tot timpul urât. Pare fioros dar mai degrabă seamănă cu Toby (o să-l cunoști și pe el imediat). Vlad e un motociclist recunoscut. Recunoscut pentru faptul că a căzut de pe scuter. Nu mai are permis și i se spune Pwp. Nu-ntreba de ce!

Marketing & PR

smartdreamers, echipa, team, antreprenoriat, vanzari, marketing, PR

Marius a copilărit auzind mereu ”haidee, te rog, spune râu rățușcă rămurică!”. Știe să îți zică exact ce înseamnă, de fapt, hipster și e cel care întotdeauna îl provoacă pe Adi la discuții. Discuții, adică un amestec între religie, americani, Siria, ruși, politically correct și tot felul. Are superrrrputerea de-a se retrage, când îi piere cheful, subit din conversație. Cât despre (celălalt) Vlad, la el trebuie să fii cel mai atent. Mai ales dacă are ceașca de cafea în mână. Sau dacă ai tu ceașca de cafea în mână. Sau dacă are altcineva ceașca de cafea în mână. Într-o zi, încercând să iasă din sediul unei companii, s-a izbit de un geam de-al lor, spărgându-l, crezând că e o ușă deschisă. Ok, n-a fost el cel care a pățit asta, dar adevărul e că putea fi.

toby, smartdreamers, echipa, team, security, dog

Odată ajuns aici, mai ai un singur hop de trecut. Mai exact de Toby, Head of Security Department. E un Amstaff cu voce groasă și cușcă roz (nu asta e asemănarea cu Vali). Pare fioros însă nu e. Dar acum serios, unde ai mai văzut câine fioros care să aibă cușcă roz?

Mă rog, după cum vei vedea mai jos, Toby nu e singurul din echipă extrem de… curajos.

Articole similare

Înscrie-te în JTI Internship Program, primul pas spre succes!

Cum ți se pare ideea unui internship care să îți ofere șansa de a te alătura unei companii multinaționale și de a-ți construi o carieră? Ei bine, Japan Tobacco International...

Damian Samoila

3 minute

INFOGRAFIC: Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Ca recrutor, te întrebi cum poți atrage cei mai buni candidați și care sunt canalele potrivite pentru promovarea brandului de angajator. La SmartDreamers, am realizat un survey care să răspundă...

Echipa SmartDreamers

1,5 minute

Românii de la Harman au adus primul sistem de infotainment AR pe piața mondială de automotive: MBUX – Mercedes Benz

Anul 2018 a adus una dintre surprizele mari în domeniul automotive. Mai exact, în tot ceea ce înseamnă integrarea tehnologiei, a AR-ului și inovației într-un autoturism. Mercedes Benz a prezentat...

Damian Samoila

3 minute
MERGI PE SMARTDREAMERS.RO