Elementul comun al oamenilor care au făcut milioane de dolari

Studiind comportamentul a peste 500 de milionari în dolari, printre care Andrew Carnegie, Henry Ford și Charles M. Schwab, jurnalistul și scriitorul Napoleon Hill a descoperit că aceștia au, fără excepție, o calitate în comun: hotărârea.

interviu

Analiza a câteva sute de persoane care au acumulat averi mai mari de un milion de dolari a scos la iveală faptul că fiecare dintre ei avea obiceiul de a lua decizii cu promptitudine, scrie Hill în deja celebra sa lucrare “Think and Grow Rich”.

Pe lângă a lua decizii cu rapididate și certitudine, se pare că milionarii nu se sfiesc să își schimbe (atunci când trebuie) deciziile luate, încet și cu calm.

Hill observă și că cei ce nu reușesc să se îmbogățească obișnuiesc să ajungă la o hotărâre lent sau chiar deloc; iar atunci când o fac se întâmplă să se răzgândească des, fără să clipească.

A fi hotărât joacă un rol important în cursa spre a fi bogat, consideră Hill. Iar opusul hotărârii, tergiversarea, este un factor care afectează serios calea spre succes.

Hill spune că pentru a deveni mai bun în luarea deciziilor trebuie să te concentrezi pe calitățile și abilitățile proprii: “Ține ochii deschiși, urechile ciulite și gura închisă dacă vrei să te obișnuiești să iei decizii cu promptitudine. Cei ce vorbesc prea mult, fac prea puțin. Dacă vorbești mai mult decât asculți, nu numai că te privezi de oportunități de a afla informații utile, dar și expui planurile tale iar cei rău intenționați pot profita de acest lucru”.

Acțiunile tale cântăresc mai mult decât cuvintele tale. Hill scrie: “Spune-i lumii ceea ce vrei, dar mai întâi arată-i.”

Când vei dobândi această calitate (de a fi hotărât), recompensele vor fi substanțiale. În studiul său, Hill a sesizat că cei ce știu iute și sigur ceea ce vor, de cele mai multe ori își ating obiectivele. Se pare că și societatea este mai deschisă față de aceștia și pare a le face loc celor ce prin cuvinte și mai ales prin acțiuni arată că sunt stăpâni pe situație.

Pe lângă Hill, mulți alții au scos în evidență atribute pe care le au în comun cei care câștigă milioane: se pare că cel ce se trezește de dimineață ajunge departe (că nu degeaba e și cunoscutul proverb), însă și sportul și exercițiile regulate se găsesc în rutina oamenilor de succes, iar cititul și asocierea cu cei ce au reusit ceea ce și-au propus te pot ajuta și pe tine să obții bunăstarea materială.

Articole similare

Ce contează când alegi o ofertă de job?

Să alegi cea mai bună ofertă de job e chiar o provocare grea, indiferent că vorbim despre cei care au deja un job și primesc o alternativă, sau de cei...

Damian Samoila

2 minute

5 întrebări. 5 povești de echipă. Hai să îi cunoști pe oamenii din adidas!

adidas e despre oameni creativi, care iubesc sportul și își doresc să contribuie în fiecare zi la stabilirea unor noi recorduri. Acum ceva timp v-am povestit despre atmosfera din magazinele adidas,...

Damian Samoila

4,5 minute

Ce ar trebui să ai în vedere când te relochezi pentru un job

Într-un studiu realizat de SmartDreamers la începutul acestui an, 30% dintre respondenții care au un loc de muncă și 39% dintre jobseekers au afirmat că iau în calcul relocarea într-un...

Echipa SmartDreamers

2,5 minute
MERGI PE SMARTDREAMERS.RO