De vorbă cu UiPath – creatorii de roboți care automatizează procesele de business

UiPath e un startup. O lume în formare, o cosmogonie. Suntem într-un permanent haos creator. Asta este ceea ce ne propulsează, motorul nostru. Și asta ne definește și organizațional. Suntem agili și flexibili și ne expunem necunoscutului pentru că asta ne păstrează rezilienți.

Primul puls UiPath a bătut în 2005 când Daniel Dines, CEO-ul nostru, a plecat de la Microsoft Headquarters hotărât să se întoarcă în România și să întreprindă un proiect pe cont propriu.

“Aveam dorința să creez local o companie pentru care mi-ar plăcea să lucrez. Gândul ăsta m-a ghidat.” (D. Dines, CEO UiPath)

La Microsoft Daniel a lucrat timp de cinci ani la dezvoltarea unui produs elaborat, SQL Server Database, adresat organizațiilor foarte mari. De acolo a germinat ideea creării unor soluții de automatizare a proceselor de business. Începutul nu a fost ușor, la acea vreme România nu avea încă o cultură a startup-urilor, nu existau modele și nici prea multă informație. Ne-am aruncat câțiva oameni cu capul înainte și am comis toate greșelile posibile, în mod exemplar, desigur.

Poți să ai idei geniale și un produs impecabil, dacă nu dobândești cunoașterea consumatorului și a pieței și nu stăpânești instrumentele de promovare, nu decolează.
Pe noi ne-a ajutat foarte mult faptul că am țintit într-o piață cu disponibilitate uriașă. Indiferent de domeniul de activitate, în orice organizație există procese de business repetitive și solicitante nu atât pentru intelect cât mai ales pentru ochi și mâini. Iar automatizarea software asta face, eliberarează oamenii de sarcinile mecanic redundante operate la interfața cu sistemele digitale.

Produsul UiPath se vinde în toată lumea. Suntem acordați la realitatea piețelor din Statele Unite, Europa de Vest, Scandinavia și Asia și asta ne ține în formă, nu ne poticnim și cel mai important, avem propriul destin de împlinit. Cine vine să lucreze cu noi ajunge într-un mediu respirabil și autonom.

Suntem acum în plin elan și vrem să construim o companie excepțională, pe baza tehnologiei pe care am dezvoltat-o.
Oamenii noștri sunt dintre cei mai buni și toți încăpățânați să persevereze. Ne leagă conștiința că avem realmente șansa să creăm o lume, nu doar un business. Asta ne incită și ne menține concentrați. Și responsabili!

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business2

Care crezi că va fi elementul care îl va impresiona din prima clipă pe un nou angajat, odată ce trece pragul companiei voastre?

Când intri la noi îți sar în ochi câteva lucruri, cum ar fi faptul că suntem destul de relaxați. De altfel ne ținem meetingurile în jurul mesei de pingpong. Și când lucrăm, și când ne jucăm, masa aia naște pasiuni.

”O zi de joi… În fiecare joi avem “ședintă”….si vineri, si luni, si marți, si miercuri…aceeași :)”

Cum încurajați creativitatea, dezvoltarea personală și profesională a echipei?

Într-o notă mai serioasă, noi chiar am evoluat în echipă și ne-am propus să rămânem flexibili. Programul nu e strict, ne fluidizăm munca. Nu lucrăm sub presiune și ne orientăm unii pe ceilalți. Cam cum fac albinele când își semnalizează printr-un dans aparent aleator dar de fapt ordonat sursa hranei, așa și noi. Oamenii nu stau agățați precum clonele în spatele monitoarelor. Mișunăm, discutăm, împărtășim idei și ne punem la comun proiectele ca să dăm seama unii de munca celorlalți.

La Tech Crunch Disrupt London

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de businessUiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business

Care crezi că e cel mai mare atuu pe care UiPath îl are, în comparație cu alți angajatori?

Ne-am întrebat ce ne face speciali, de ce UiPath nu e ca celelalte companii, iar răspunsul e, pentru că UiPath suntem noi. Folosim cele mai bune și mai noi tehnologii, activăm într-o piață în curs de dezvoltare care promite să schimbe lumea. Dar valoarea companiei e dată de oamenii care o construiesc, iar noi avem cea mai tare echipă, cu oameni pe cât de diferiți, pe atât de pasionați.

UiPath @ Meet.NET #9 @ Tech Hub Bucharest

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business

Ce înseamnă echipa UiPath?

În departamentul de development se nasc roboții care ajung apoi în companii unde preiau din sarcinile de lucru și structurează mai bine businessul.
Domeniul ăsta are răsplata în variație. Avem de inginerit soluții pentru situații mereu noi și de actualitate. Nimic nu e static. Iar developerii noștri sunt de vârste și pregătiri diferite. Asta ne face efervescenți. Să nu uităm că și Daniel, CEOul, este de formare programator, și e unul chiar excepțional, așa că ne convine să învățăm de la el. Echipa de development pune accentul pe calitate, nu pe cantitate. Câștigăm viteză din munca bine făcută. Și încercăm să învățăm cât mai multe din feedbackul clienților care abia își încep aventura cu automatizarea.

La noi nu există un departament de web development. Atuul departamentului de development este că nu face diferența între Web și Desktop. Nu căutăm developeri sau c++ developeri sau Java developeri. Căutăm oameni inteligenți și pasionați.

Noi suntem echipa UiPath. Avem misiunea de a împlini destinul civilizației în aventura ei către un viitor mai imponderabil. Când nu facem roboți, jucăm ping pong sau ne bronzăm pe terasă și dezlegăm mistere ale tehnologiei. Actualmente suntem hiper entuziasmati de ce se întrevede la orizont. Urmează să dezvoltăm tehnologia să facă mai mult, roboții să știe mai mult, să lucreze cu date nestructurate, ne jucăm cu algoritmi de machine learning și alte “artificii inteligente”.

Și lansăm UiPath Community Edition, o ediție gratuită a studioului nostru de creație robotică. E o inițiativă bottom up de democratizare, care pune instrumentele roboticii software în mâinile mai multor categorii de oameni din sfere profesionale independente, din cercetare și educație. Căutăm mereu oameni curajoși și zbârnâitori să pună umărul alături de noi! Nu bifăm CVuri, ne atrag scânteile de inteligență.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și crezi că ar putea exista o chimie între tine și UiPath, te invităm să arunci un ochi pe joburile lor aici.

Fotografii de la workshop-ul “Era cibernetica, Robotii viitorului”, sustinut de catre UiPath în cadrul evenimentului Spring IT.

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business

UiPath, Startup, Programming, Technology, Robotica, Procese de business

Articole similare

“Evită clișeele și discută deschis despre tine”. Interviu #SmartRecruiters

❏ Care e cea mai bună strategie a unui candidat atunci când identifică anumite puncte slabe în CV-ul său? ❏ Ce urmărește recrutorul atunci când se află în interviu cu...

Damian Samoila

3 minute

STUDIU: Piața Muncii și Calitatea Vieții în 2017. Cât de optimiști sunt românii? (INFOGRAFIC)

» SmartDreamers a realizat un studiu pentru a afla cum văd românii piața muncii și calitatea vieții în anul 2017 » În perioada 25 ianuarie-25 februarie am primit răspunsuri de...

Echipa SmartDreamers

5 minute

“Schimb job. Cu urme de uzură și probleme de funcționare”

Îți spunem de la început că acesta nu e un articol cu “Top Sfaturi”, așa cum găsești la o căutare simplă pe Google. Am apelat la recrutorii noștri, la părerile...

Damian Samoila

3 minute
MERGI PE SMARTDREAMERS.RO