5 hobby-uri care te fac mai deștept

Pasiunile spun multe despre fiecare dintre noi; iar în afară de a ne relaxa și amuza, ar fi foarte bine dacă ne-ar și ajuta să evoluăm.

hobby, smart, tips

Sigur că da; cititul de encicolpedii, zilele petrecute la simpozioane și seminarii te fac mai deștept! Problema e că activitățile de acest fel nu sunt pe placul tuturor.

Din fericire, există o mulțime de alte hobby-uri care te pot avantaja să îți lărgești orizontul cunoașterii.

Cei de la PROEssayWrtier.net au strâns o multitudine de informații, care puse cap la cap ne dezvăluie cinci activități care te fac mai inteligent. Și încă o veste bună: o parte dintre ele sunt atât de accesibile încât nici nu e nevoie să te ridici de pe canapea.

Exercițiile fizice regulate.

Am auzit cu toții că sportul și mișcarea fac minuni pentru forma fizică. Dar pot să ne facă mai deștepți? Se pare că da.

Potrivit cercetărilor în domeniu, sportul are capacitatea de a îmbunătăți abilitatea individului de a recunoaște obiectele și de a deosebi între cele familiare și mai puțin familiare.

Exercițiile fizice eliberează în organism o proteină cu un rol important în susținerea memoriei de lungă durată.

Ține minte: sportul nu trebuie să fie o corvoadă! Alege mișcarea care ți se potrivește; de la alergare ușoară la box, orice îți face plăcere!

Instrumentele muzicale.

Muzica și instrumentele care o fac se dovedesc a fi aliați de nădejde pentru capacitatea cognitivă. Învățând să cânți la un instrument, vei reține informațiile mai ușor, te vei concentra mai bine și vei obține rezultate mai bune la studiu sau la muncă.

Copiii care cunosc un instrument muzical dau dovadă de o mai bună coordonare verbală și viteză de procesare a datelor noi.

Singur, sau cu ajutorul unui profesor, din incursiunea în tainele muzicii, nu poți să ieși decât mai câștigat. Cu cât începi la o vârstă mai fragedă, cu atât mai bine!

Jocurile video.

Cu toate că nu se bucură de cea mai bună reputație, jocurile video nu sunt în totalitate “rele”; ele sunt un atuu în antrenarea creierului.

Jocurile dezvoltă memoria, îmbunătățesc abilitățile de orientare în spațiu, strategie și mobilitate.

Treizeci de minute de jocuri video pe zi cresc producția de materie cenușie.

Limbile străine.

Învățarea unei limbi străine nu folosește numai atunci când plănuiești să cutreieri Globul, ci încetinește îmbătrânirea celulelor creierului și are efect pozitiv asupra memoriei.

Cunoașterea mai multor limbi străine îmbunătățește funcțiile executive ale creierului, ceea ce înseamnă că sarcinile solicitante pot fi îndeplinite mai repede și mai ușor.

Experimentele arată că persoanele poliglote sunt mai eficace atunci când au de rezolvat un puzzle sau de planificat sarcinile zilnice. Toate acestea datorită unei atenții dezvoltate.

Nu a fost niciodată mai ușor decât în zilele noastre să înveți o limbă străină; grație aplicațiilor pentru mobil și a numeroaselor site-uri web, poți să începi studiul oriunde și oricând.

Lectura.

Nu există dubii în privința faptului că cititul îmbogățește vocabularul și capacitatea de a ne expima.

Lectura zilnică ajută individul să fie receptiv, alert și face tare bine la imaginație.

Nu trebuie să îl citești pe Proust ca să te bucuri de beneficiile lecturii. Orice articol, carte sau revistă cu informații utile e energie pentru minte.

Indiferent ce alegi să faci în timpul liber sau care este pasiunea pe care o urmezi, asigură-te că pe lângă bună dispoziție aceasta te menține smart și sănătos!

Articole similare

Înscrie-te în JTI Internship Program, primul pas spre succes!

Cum ți se pare ideea unui internship care să îți ofere șansa de a te alătura unei companii multinaționale și de a-ți construi o carieră? Ei bine, Japan Tobacco International...

Damian Samoila

3 minute

INFOGRAFIC: Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Ca recrutor, te întrebi cum poți atrage cei mai buni candidați și care sunt canalele potrivite pentru promovarea brandului de angajator. La SmartDreamers, am realizat un survey care să răspundă...

Echipa SmartDreamers

1,5 minute

Românii de la Harman au adus primul sistem de infotainment AR pe piața mondială de automotive: MBUX – Mercedes Benz

Anul 2018 a adus una dintre surprizele mari în domeniul automotive. Mai exact, în tot ceea ce înseamnă integrarea tehnologiei, a AR-ului și inovației într-un autoturism. Mercedes Benz a prezentat...

Damian Samoila

3 minute
MERGI PE SMARTDREAMERS.RO